Pijit betekent in het Indonesisch masseren en kepala betekent hoofd. Naast het hoofd besteed ik ook aandacht aan het gezicht, de nek en de schouders.

Pijit (masseren) wordt al duizenden jaren overgedragen van (groot)ouder op (klein)kind. Ik heb het niet van mijn oma of moeder geleerd, maar door mijn banden met Indonesië, voelt het voor mij wel heel natuurlijk om deze massage te mogen toepassen.

 

 

De massage wordt over de kleding heen gegeven en is zeer effectief tegen verschillende vormen van hoofdpijn, maar kan ook heerlijk ter ontspanning worden toegepast. 

 

Naast de Indonesische versie van de hoofdmassage, heb ik ook de Indiase versie geleerd. Belangrijkste verschillen zijn het tempo en de kracht die wordt uitgeoefend. De Indiase massage is veel rustiger en duurt daardoor ook langer en zorgt voor meer ontspanning, terwijl de Indonesische variant een pittige, korte massage is, die vooral stimuleert en het lichaam aanzet tot zelfgenezing. 

Hierbij heb ik ook een cursus hoofdpijnmassage gevolgd, waardoor ik wel kan zeggen dat ik gespecialiseerd ben ik massages aan hoofd, nek en schouders.

 

Ik hoop dat mensen met hoofdpijn gerelateerde klachten massage kunnen gaan inzetten ter preventie. Helaas is er een grote groep mensen die met regelmaat kampt met hoofdpijn, waarvoor nauwelijks behandeling te vinden is. Preventief zorg dragen voor meer ontspanning, spanning uit de spieren halen en rustmomenten inbouwen in je dagelijks leven door bewust te kiezen voor een bezoek aan mijn praktijk, kunnen bijdragen aan een leven met minder hoofdpijn en dus een betere kwaliteit van leven..