Soms zouden we als ouders wel eens in de koppies van onze kinderen willen kijken om erachter te komen wat daar allemaal gebeurd. Dat kan natuurlijk niet, en gelukkig maar.. Maar het is wel mogelijk om met het kind op een een ander niveau te communiceren, zodat je toch een idee krijgt wat jouw kind je te vertellen heeft.

Misschien slaapt je kindje slecht, is het angstig of kent het juist (te) weinig angst, is het vaak ziek, loopt de ontwikkeling wat achter of juist voor op zijn/ haar leeftijd, maakt het vaak ruzie of heeft het moeite met school...zomaar wat voorbeelden die in de praktijk veelvuldig aan de orde zijn.  Een afstemming op het kind kan dan uitkomst bieden. Ik maak op zielsniveau contact met jouw zoon of dochter en bespreek met hem of haar wat er speelt. Dit schrijf ik allemaal op en als we voldoende hebben uitgewisseld,  stuur ik dit "energetische" gesprek via de mail toe.

Alles wat het kind te vertellen had, maar dit niet met zijn verstand en in woorden, maar vanuit zijn onderbewustzijn,  zijn ziel, wilde delen, staat in de afstemming.  Vaak levert dat hele bijzondere gesprekken en inzichten op en kan het kind met behulp van de ouders, grote stappen maken.

 

Een luisterkind afstemming is ook heel goed toe te passen op volwassen. Hierover kun je meer lezen op de volgende pagina.